Goede voornemens tips om 2023 fit te beginnen

 

Goede voornemens, wij maken ze allemaal. Aangezien het nieuwe jaar al weer begonnen is, is het tijd om aan ons zelf te gaan werken. Misschien doe jij het wel ieder jaar, je neemt je voor om meer te gaan naar de sportschool te gaan, gezonder te eten, af te vallen, gespierder te worden etc. Helaas vallen een hoop mensen terug in hun oude patroon.

In Nederland is fitness al een paar jaar een populaire vorm van een gezonde levensstijl. Ben je al lid van een sportschool en bevalt dit goed? Top, dan moet dit voornemen voor jou een makkie zijn! Voel je je niet helemaal lekker thuis in je sportschool? Dan kunnen jouw goede voornemens op het gebied van sport al snel lastig worden. In deze blog hebben we vier nieuwe tips voor je om je goede voornemens vol te houden en je fitnessdoelen te bereiken zonder de sportschool!

 

1.      Stel realistische doelstellingen op korte termijn

 

De grootste reden waardoor mensen hun goede voornemens niet behalen is omdat zij een te groot doel in een korte periode willen behalen. Het is prima om een fitness doel te stellen als “met de zomer wil ik X aantal kilo lichter wegen”. Een mooi doel, maar helaas niet zomaar haalbaar.

Omdat het einde ver weg worden de gewonnen resultaten in de tussentijd niet genoeg gewaardeerd, dit kan leiden tot demotivatie en met het afhaken van de goede voornemens. Door kleine doelstellingen te maken als ‘ik wil in januari minimaal drie keer per week aan fitness doen’ en ‘ik wil in februari vier kilo lichter zijn, kun je in een maand al trots zijn op jezelf!

 

2.      Maak plezier

 

Variatie inbrengen aan jouw goede voornemens is erg belangrijk, op deze manier blijft het langer leuk. Probeer zoveel mogelijk andere takken in de sport te beoefenen, zo bieden wij bij FitnessYogaShop Crossfit, Fitness, Krachttraining, Yoga-Pilates en Vechtsport aan.

Door deze fitness activiteiten af te wisselen verbrand je calorieën, bouw je spieren op maar bovenal maak je plezier tijdens het behalen van jouw goede voornemens.


 

3.      Beloon jezelf

 

Jij bent hard aan het werk met al jouw goede voornemens en dat mag beloond worden. Jij mag namelijk best trots zijn op de resultaten die jij tussentijds behaald, zet beloningen voor jezelf op om naar toe te werken. Dit kan in allerlei vormen, een keer een pizza bestellen of die nieuwe broek van jouw favoriete merk die jij nu eindelijk past.

Maar denk ook eens aan het belonen van je lichaam na al die fitness activiteiten. Je lichaam moet herstellen van jouw harde werk, beloon het bijvoorbeeld eens met een goede massage of een nieuw paar sportsokken om het sporten weer fijner te maken.

 

4.      Ga er samen voor

 

Wij weten zeker dat jij ook andere kent met ongeveer dezelfde goede voornemens als jij? Mooi! Ga samen met hen deze goede voornemens aan, want jij staat er niet alleen voor! Er zijn een hoop workouts leuk om samen te doen.

Zo kunnen jullie samen gaan boksen of een lesje bodypump volgen thuis, of op een andere locatie. Een product dat voor zowel bodypump als krachttraining te gebruiken is, is de Smartbar van Les Mills. Op deze manier kunnen jij en jouw sportmaatje diverse oefeningen afwisselen.

Van goede voornemens naar een nieuwe levensstijl!

Gebruik deze tips, dan weten wij zeker dat jij jouw goede voornemens gaat behalen. Mocht jij nu nog vragen hebben over welke sportartikelen jij kan gebruiken om jouw doel te behalen? Neem dan vooral contact op met FitnessYogaShop. Succes met het behalen van jouw goede voornemens en een sportief nieuwjaar gewenst!