Wat is bodycombat? 


Bodycombat is een cardio-workout die net als bij bodypump vaak in groepsvorm wordt gegeven. De inhoud van de groepslessen van bodycombat is geïnspireerd door verschillende oosterse vechtkunsten. Je gebruikt hierbij je hele lichaam op energieke en krachtige wijze. Bodycombat is geïnspireerd door de volgende vechtsporten:boksen, karate, taekwondo, Tai chi en Muay-Thai. Met de samenstelling van de verschillende vechtkunsten is deze effectieve boksles tot stand gekomen. Bodycombat is net als bodypump een fitnessprogramma van Les Mills. Deze twee zijn goed te combineren met elkaar. 


De voordelen van bodycombat


Bodycombat is de manier om je lichaam helemaal tot het uiterste te drijven op een sportieve manier. Hier nog een aantal voordelen van bodycombat op een rijtje:


  • Hoge calorieverbranding en verbetert de conditie


Door de intensieve en explosieve workouts van bodycombat verbrand je veel calorieën. Dit is gunstig als je doel is om af te vallen. Daarnaast verbetert het ook je conditie.


  • Het verbetert de hart- en longfunctie en vermindert het risico op hart en vaatziekten


De kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind als je een gezonde leefstijl naleeft. Naast een gezonde en gevarieerde eetstijl, is voldoende beweging ook belangrijk. Bij een bodycombat workout heb je meer dan voldoende beweging!


  • Vormt de belangrijke spiergroepen


Bodycombat zorgt ervoor dat je strakke spieren krijgt en brengt de spieren in vorm. 


  • Verbetert de coördinatie en behendigheid


Door de beoefening diverse oosterse vechtkunsten, leer je je lichaam beter coördineren. Naast coördinatie verbetert ook je balans, snelheid, reflexen, kracht en uithoudingsvermogen. Dit allemaal maakt je lichaam behendiger.


Bodycombat materialen

Voor bodycombat heb je geen speciale materialen nodig. Het wordt wel aangeraden om makkelijk zittende sportkleding aan te doen. Daarnaast kan je eventueel bokshandschoenen gebruiken indien je dit prettig vindt.