De sportschool is te druk.

De sportschool is te ver weg.

Jij wil gewoon rustig je oefeningen doen, zonder gestoord te worden met de vraag hoeveel sets je nog moet.

Genoeg redenen om de sportschool naar jouw huis te halen.

Hoe zorg ik voor een goed functionerende sportschool in mijn eigen huis?

Het belangrijkste wat je moet kunnen in je eigen sportschool zijn de volgende oefeningen:

  1. Bench Press
  2. Deadlift
  3. Squat
  4. Shoulder Press

Met de juiste artikelen ben jij er zeker van om deze elke dag te kunnen doen, wanneer je maar wil, zonder op andere te moeten wachten.

Wat heb je precies hiervoor nodig?

Allereerst, als ondergrond, puzzelmatten of granulaat tegels. Met het praktische formaat van 1m2 valt het makkelijk uit te breiden. Wij raden aan om 4m2 aan ondergrond te hebben, zodat je genoeg ruimte hebt.

Dan is het natuurlijk belangrijk om de gewichten in huis te hebben en een stang. Met een halterstang en bumper plates kan je gelijk alle oefeningen zwaar doen. Zorg ervoor dat je de schijven gemakkelijk kan opbergen met een opbergrek voor 50mm schijven.

Voor het veilig uitvoeren van de oefeningen heb je een squat/press rack nodig en een trainingsbank. Wanneer de trainingsbank verstelbaar is kan je gelijk de Incline Bench Press doen.

TIP! Gebruik de Icepick Deadlift jack om gemakkelijk de schijven op je stang te krijgen.

Nu je de compound oefeningen goed en veilig kan doen, is het belangrijk om de kleinere spiergroepen niet te vergeten. Je biceps en triceps train je onbewust met de eerdergenoemde compound oefeningen, voor extra spierstimulatie kan je met een EZ Halterstang gericht deze spieren trainen.

Om kleine gewichtsverhogingen te doen met de stang kan je gebruikmaken van Fractional Plates, die verkrijgbaar zijn in 0,5kg t/m 5kg.

Na de basics komen de......

Accessoires!

Nu je de basics helemaal op orde hebt is het tijd voor de accessoires om je workout tot een hoger niveau te brengen. Een fitness mat is daarbij de eerste stap. Zorg ervoor dat je mat niet te dun is, zodat het geen pijn doet aan je knieën als je erop leunt.

Samen met een dikke fitness mat en de Ab Carver Pro kan je je buikspieren goed trainen. Voeg daar wat cardio aan toe + een gezond eetpatroon en voila, Je hebt abs! *was het maar zo simpel*


Voor de precieze en rustige bewegingen waarbij het gaat om de spanning op de spieren zijn weerstandsbanden perfect.

Gebruik een Loop Band om je benen en heupen te trainen. Gebruik daarnaast een Weerstandsband voor de warming-up of cooling down. Voor het beste resultaat en prijs heb je de innovatieve Les Mills Smartband. Deze weerstandsband is zo gemaakt dat er een consistente krachtverdeling plaatsvindt.

Cardio kan je helemaal zelf invullen hoe je dat wilt. Ga je het liefst rennen of fietsen? De perfecte oplossing is een roeitrainer. Voor de beste prijs / kwaliteitsverhouding zit je goed bij de Hammer Cobra roeitrainer. Ga je toch voor het esthetische? Dan zijn de Waterrowers de perfecte keus voor u!